УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА
Свято-Покровська парафія
 с.Велика Омеляна


З БЛАГОСЛОВЕННЯ АРХІЄПИСКОПА РІВНЕНСЬКОГО І ОСТРОЗЬКОГО ВАРФОЛОМІЯ

Головна | Реєстрація | Вхід
Меню
Випадкове фото
Пошук
Головна » Статті » Мої статті

Покликання

Але після цього Христос їх за Собою не веде; Він їх відсилає назад, додому, і Сам пішов у пустелю на сорокаденний піст і спокусу. І тільки через якихось два місяці Він знову їх зустрічає. За цей час перший захват, який їх охопив, встиг охолонути; перші приголомшливі враження вляглися, вони встигли подумати, пережити, прийти до тями, повернутися до самого буденного, що у них було на землі: ремесло, будинок, сім'я, звичайне оточення. І коли вони зайнялися тільки самим звичайним, коли спогад про Ісуса залишився у них у серцях, а життя продовжувало іти своєю чергою, Спаситель знову пройшов до них і тепер вже, не пропонуючи нічого, прямо їм наказав: Ідіть за Мною! - І вони залишили все і пішли.

 

Буває і в нашому житті, що в якийсь момент ми почуємо ясний голос Божий, який нас кличе по імені, і тоді ми можемо встати і піти; буває, що ми в житті торкнемося краю зустрічі з Христом, глибоко буваємо вражені тим, що пережили, готові були в той момент на будь-який подвиг - але Спаситель знає, що ні на який подвиг ми від захвату нашого не здатні, пройде порив, захоплення, повернемося ми на старе і охолонемо. І Господь Сам відсилає нас назад в життя, назад в сім'ю, назад до звичайних наших занять, назад до всього, що раніше існувало в нашій свідомості без Нього. Але посилає то Він нас назад зі знанням, що ми зустріли Живого Бога. Це буває після молитви, після причащання або в якийсь незбагненний момент, коли нас Життя торкнеться... І в якийсь час Він знову пройде повз нас і скаже: А тепер покинь все, пора за Мною йти... Чи готові ми на це?

 

Скільки разів ми всі, кожен із нас і всі разом молилися, і глибоко доходила до нас благодать і слово молитви, і запалювалися серця, і вщухали пристрасті, і розум робився ясним, і воля в сильному пориві хотіла тільки добра! Скільки разів? Скільки разів це бувало при читанні Євангелія, після причастя Дарів, після того, як ми зробили щось гідне себе і гідне Бога, гідне любові, - і знову ми засинаємо і животіємо... Чи чуємо ми слово Боже, що казав: А тепер пора! - або станемо чекати моменту, коли все у нас буде відібрано: хворобою, що закінчиться смертю, страшними обставинами життя, щоб згадати, що крім Бога, в кінцевому результаті не залишається нічого, нікого, ніякої людини біля нас?

 

А зараз - скільки навколо нас людей: а чи є людина? Не тільки в тому сенсі, що біля мене може кого-небудь не бути, а поставимо собі питання так: "А я - людина по відношенню до того, хто поруч зі мною? Чи чую я Господа, що говорив: Іди до Мене, допоможи, нагодуй, втіш, дай склянку води, втіш словом"?

 

Ось питання, яке перед нами стоїть: Господь говорить раз, говорить і два - а прийде час, коли Він перестане говорити, коли ми станемо перед Ним, і Він буде мовчати, і ми будемо мовчати, обидва охоплені тим  сумом: минув час, пізно... Невже ми дамо часу сказати нам: Пізно! Апостол Павло нас закликає дорожити часом, тому що дні лукаві, поспішаймо творити добро, поспішаймо жити вічністю!

 

Почуємо цей заклик і почнемо жити! Амінь!

Категорія: Мої статті | Додав: Ірина (11.11.2013)
Переглядів: 484
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар

 
 

 




       | УПЦ Рівненська Єпархія Свято-Покровська парафія с.Велика Омеляна © 2024 |